Voedingskabel

Voedingskabels zijn kabels die zorgen voor de stroomtoevoer naar machines en apparaten en zijn ideaal voor een flexibele aanleg. Ben u op zoek naar een geschikte voedingskabel? Bekijk dan ons ruime assortiment.

PVC accukabel / laskabel (33)

KYCFLY-OZ kabel (1)

U1000-R2V kabel (7)

RTPR kabel (12)

SJOOW kabel (1)

H07ZZ-F kabel (15)

Z1Z1-K kabel (43)

H05Z1Z1-F kabel (84)

H07VVH6-F kabel (7)

H05VVH6-F kabel (1)

H03VVH2-F kabel (4)

NGFLGÖU-J (1)

H05RR-F kabel (3)

Pur kabel (H05BQ-F) (15)

Pur kabel (H07BQ-F) (16)

H05VV-F kabel (VMvL) (75)

H03VV-F kabel (VMvS) (24)

Wat is een voedingskabel en waar kan ik deze voor gebruiken?

Een voedingskabel is bedoeld voor het aansluiten van machines en apparatuur en zorgt voor de stroomtoevoer naar een machine of apparaat. Vaak is een voedingskabel toepasbaar voor een flexibele aanleg en niet zozeer voor een vaste aanleg. Dat houdt in dat deze zeer geschikt is voor bijvoorbeeld huishoudapparaten waarbij de kabel beweegbaar moet zijn en regelmatig in en uit het stopcontact gehaald wordt.

Welke soorten voedingskabels zijn er?

Bij Kabelpro kun je terecht voor verschillende soorten en maten voedingskabels. Meestal hebben voedingskabels soepele geleiders. Dat maakt voedingskabels voornamelijk geschikt voor een flexibele aanleg. Daarnaast hebben we voedingskabels met diverse spanningsklassen (van 300 tot 1000 volt), verschillende soorten materiaal (zoals pvc of neopreen) en hittebestendige voedingskabels.

De namen van voedingskabels bestaan uit verschillende combinaties die elk een andere definitie hebben. Om het overzichtelijk te maken hebben wij deze voor je samengevat:

Combinatie

Betekenis

H

Geharmoniseerd

01

100 volt

03

300 volt

05

500 volt

07

450 tot 750 volt

VV

Vinyl, vinyl: zowel de binnenader als buitenmantel zijn van vinyl

RR

Zowel de binnenader als buitenmantel zijn van rubber

RN

De binnenader is van rubber en de buitenmantel is van neopreen

BQ

Purkabel (polyurethaan)

ZZ

Vergelijkbaar met H07RN-F, alleen deze is halogeenvrij

VV5

Dezelfde soort kabel als een FLEX-OZ, maar deze is geharmoniseerd

C4V5

Hetzelfde als VV5-F, maar deze heeft een afscherming

Z1Z1

Zowel de binnenader als de mantel zijn polyolefine. Dit is een halogeenvrij materiaal.

VVH-6

Platte kabel waarbij aders naast elkaar zitten

H2

Een platte H03VVF

F

Bedoeld voor flexibele aanleg

K

Bedoeld voor vaste aanleg

Om een voorbeeld van een combinatie te geven, lichten we graag een aantal soorten voedingskabels toe:

VMVS kabel (H03VV-F)

VMVS kabel (H03VV-F) is een geharmoniseerde kabel van 300 volt. De binnenaders en de buitenmantel zijn beide gemaakt van vinyl. Daarnaast is deze kabel toepasbaar voor flexibele aanleg.

VMVL kabel (H05VV-F)

VMVL kabel (H05VV-F) is vergelijkbaar met de H03VV-F. Het enige verschil is dat deze kabel bestand is van 300 tot 500 volt.

H05Z1Z1-F

H05Z1Z1-F is een geharmoniseerde kabel geschikt van 300 tot 500 volt. Z1 staat voor polyolefine, dit is een halogeenvrij materiaal. F staat voor flexibele aanleg.

PUR kabel (H07BQ-F)

PUR kabel (H07BQ-F) is geharmoniseerd en kan 450 tot 750 volt aan. Deze heeft een purmantel (polyurethaan) en EPR binnenaders. Ook is deze kabel bedoeld voor soepele aanleg.

PUR kabel (H05BQ-F)

PUR kabel (H05BQ-F) is vergelijkbaar met de H07BQ-F. Het enige verschil is dat deze kabel bestand is van 300 tot 500 volt.

Ik ben opzoek naar een specifieke voedingskabel die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.