Krimpkous

Krimpkous is een isolatiemateriaal dat krimpt wanneer je het verhit. Hierdoor zit de isolatie strak om de aders geklemd en is het goed afgedicht. Hiermee maak je de aders aanraakveilig en zijn ze mooi afgewerkt. Bij Kabelpro verkopen wij krimpkousen in veel verschillende soorten en maten. Zo verkopen wij dikwandige, middelwandige en dunwandige krimpkousen, krimpkousen die bedrukt kunnen worden en assortimentsdozen. Hieronder vind je ons volledige assortiment.

Dunwandig (326)

Middelwandig (20)

Dikwandig (13)

Bedrukbare krimpkous (10)

PVC krimpkous (12)

Krimpkous assortimentsdozen (5)

Wat is krimpkous?

Krimpkous is een soort opgerekte isolatieslang die krimpt door het te verhitten. Je kunt bijvoorbeeld een krimpkous van 20 centimeter terug krimpen tot 10 centimeter. Doordat de krimpkous opgerekt aangeleverd wordt, gaat hij door het verhitten niet verbranden maar krimpt hij terug naar de originele maat. Dit verhitten kun je doen met een heteluchtföhn, of voor kleine stukjes voorzichtig met een aansteker.

Het krimpen van de kous zorgt ervoor dat het isolatiemateriaal strak om de aders heen geklemt zit. Hierdoor is het aanraakveilig, is het mooi afgewerkt en goed afgedicht.

Wat is krimpkous met lijm?

Bij Kabelpro verkopen we krimpkous met en zonder lijm. Krimpkousen met lijm hebben een extra laag aan de binnenkant, die tijdens het verhitten gaat smelten. Dit zorgt er niet alleen voor dat de krimpkous vastplakt en niet makkelijk meer loskomt, maar ook dat alle losse gaatjes gedicht worden door de lijm. Hierdoor is het nog beter afgedicht.

Wat is het verschil tussen dunwandige, middelwandige en dikwandige krimpkous?

Wanneer een krimpkous dunwandig, middelwandig of dikwandig is, gaat dit over de dikte van de isolatie. Een dikke isolatie wand zorgt ervoor dat de kabel mechanisch sterker is dan een dunwandige. Door een kabel met dikke isolatie wand kan meer spanning en heeft meer weerstand.

Er staan twee maten in de producttitel, wat betekent dat?

De maten in de producttitel gaan over de maat van de krimpkous voor en na het krimpen. Bijvoorbeeld:

krimpkous HSR 6,4/3,2 mm

De eerste maat, 6,4 mm, gaat over de krimpkous voordat hij is gekrompen. De tweede maat, 3,2 mm, gaat over hoe ver de krimpkous kan krimpen. Dit betekent niet per se dat je hem zover moet laten krimpen. Je kunt stoppen met verwarmen wanneer de kous de maat heeft bereikt die jij graag wilt. Als je blijft verwarmen, wordt de krimpkous niet kleiner dan 3,2 mm.

Ik ben opzoek naar een specifieke krimpkous die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.