Adereindhulzen geïsoleerd

Adereindhulzen zijn hulsjes die je over het einde van een ader kan schuiven, nadat je een kabel hebt gestript. Een geïsoleerde adereindhuls bestaat uit vertind koper met een isolatiehuls. Dit maakt de huls veilig voor bijvoorbeeld aanraking. Ben je opzoek naar een ongeïsoleerde adereindhuls? Ook die verkopen wij bij kabelpro. Kijk hiervoor op deze pagina. We verkopen adereindhulzen zowel in zakjes, assortimentsdoosjes of op bandvorm.

Enkele adereindhulzen (161)

TWIN adereindhulzen (47)

Wat betekenen de kleuren van adereindhulzen?

Bij adereindhulzen zijn er een aantal verschillende kleurcodes, afhankelijk van de maatvoering kunnen dit meerdere kleuren zijn. Hieronder vind je een schema van de maat van de adereindhuls en welke kleur hierbij hoort.

Maat

DIN kleur

Kleur 1 (Frans)

Kleur 2 (Duits)

0,14 mm2

n.v.t

bruin

grijs

0,25 mm2

n.v.t

violet

lichtblauw

0,34 mm2

n.v.t

roze

turquoise

0,5 mm2

wit

wit

oranje

0,75 mm2

grijs

licht blauw

wit

1 mm2

rood

rood

geel

1,5 mm2

zwart

zwart

roodbruin

2,5 mm2

blauw

grijs

blauw

4 mm2

grijs

oranje

grijs

6 mm2

geel

groen

zwart

10 mm2

rood

bruin

creme

16 mm2

blauw

creme

lichtgroen

25 mm2

geel

zwart

bruin

35 mm2

rood

rood

beige

50 mm2

blauw

donkerblauw

donkergroen

70 mm2

geel

geel

geel

95 mm2

rood

rood

rood

120 mm2

blauw

donkerblauw

blauw

150 mm2

geel

geel

geel

Wat is het verschil tussen geïsoleerde adereindhulzen en ongeïsoleerde adereindhulzen?

Geïsoleerde adereindhulzen bestaan uit vertind koper met een isolatiehuls. Ongeïsoleerde adereindhulzen bestaan alleen uit het koperen gedeelte, dus zonder de isolatiehuls. Een ongeïsoleerde adereindhuls wordt bijvoorbeeld gebruikt om verschillende losse litzes samen te binden. Hierdoor kan je bij een soepele geleider, het uiteinde een soort van massief maken. Een geïsoleerde adereindhuls is na montage veilig om aan te raken, maar een ongeïsoleerde adereindhuls niet.

Ik ben opzoek naar een specifieke geïsoleerde adereindhuls die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.