Buiskabelschoenen

Een buiskabelschoen is, zoals de naam al zegt, een kabelschoen die gemaakt wordt van een buis. Bij Kabelpro verkopen we buiskabelschoenen in een hele hoop verschillende versies: lang, kort, vertind of blank koper, aluminium of bimetaal en natuurlijk verschillende maten. Hieronder vind je ons volledige assortiment.

HUP buiskabelschoenen (59)

Trompet buiskabelschoen (41)

Overige buiskabelschoenen (45)

Wat is een buiskabelschoen?

Een buiskabelschoen monteer je aan het uiteinde van een ader. Buiskabelschoenen zijn, anders dan normale kabelschoenen, gemaakt van een buis. Deze buis wordt in stukken geknipt en door een pers in de juiste vorm gedrukt. De meeste buiskabelschoenen zijn recht en sommige hebben een hoek van 45 graden, maar 90 graden komt ook voor. Deze kabelschoenen worden vaak met de DIN46234 kabelschoenen door elkaar gehaald. Dit is echter een plaatkabelschoen en geen buiskabelschoen.

Wat voor verschillende soorten buiskabelschoenen zijn er?

Bimetaal

Bimetaal is een combinatie van aluminium en koper. Een koperen kabelschoen kan namelijk niet gemonteerd worden op een aluminium geleider. Door een bimetaal buiskabelschoen toe te passen, kun je wel een aluminium geleider gebruiken.

Trompet

Trompet buiskabelschoenen zijn buiskabelschoenen waarbij het uiteinde de vorm heeft van een trechter. Hierdoor is het makkelijker om de litzes in de kabelschoen te stoppen.

Extra dun

De meeste buiskabelschoenen zijn te dik om in een transformator te gebruiken. Hiervoor zijn speciale, extra dunne buiskabelschoenen beschikbaar die makkelijk in een transformator passen.

Ik ben opzoek naar een specifieke buiskabelschoen die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.