Signaalkabel

We hebben verschillende soorten signaalkabels van hoge kwaliteit zoals: J-HH kabel en YR-MB kabel. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende soorten signaalkabels.

JE-H(St)H kabel (2)

J-HH kabel (1)

Brandmeldkabel functiebehoud (8)

JY(st)Y kabel (6)

Wat is een signaalkabel?

Een signaalkabel is een type kabel dat specifiek is ontworpen voor het overbrengen van elektrische signalen tussen verschillende punten. Deze signalen kunnen analoog of digitaal zijn en worden gebruikt om data, audio, video of controle-instructies te verzenden. Signaalkabels zijn essentieel in vele technologie- en communicatietoepassingen vanwege hun vermogen om betrouwbare en consistente signaaloverdracht te waarborgen.

 

Waar wordt een signaalkabel voor gebruikt?

Signaalkabels worden in een breed scala van toepassingen gebruikt, afhankelijk van het type signaal dat ze moeten overbrengen. Enkele veelvoorkomende signaalkabels en gebruikstoepassingen

Brandmeldkabels

De brandmeldkabel wordt gebruikt voor het overbrengen van alarm- en controlesignalen in brandmeld- en brandalarmsystemen. Deze kabels zijn cruciaal voor de veiligheid, omdat ze betrouwbaar moeten functioneren bij hoge temperaturen en onder brandomstandigheden.

Denk hierbij aan kabels die rookmelders, hittemelders en handmelders verbinden met centrale brandmeldpanelen, en ook noodverlichtingssystemen.

J-HH kabels

De J-HH kabel wordt gebruikt voor industriële automatisering en gebouwbeheer, waar ze controle- en datasignalen overbrengen in omgevingen die hoge eisen stellen aan betrouwbaarheid en bescherming tegen elektromagnetische interferentie.

Zo wordt dit type signaalkabel gebruikt in energiecentrales voor bewakingssystemen en in gebouwbeheersystemen voor HVAC, beveiliging en verlichting.

JY(ST)Y kabels

De JY(ST)Y kabel wordt gebruikt voor binnenhuisbekabeling van telecommunicatie- en datanetwerken, waar ze zorgen voor een storingsvrije signaaloverdracht.

Zo wordt deze signaalkabel gebruikt in telefoonnetwerken, intercomsystemen en beveiligingsinstallaties om signalen van sensoren naar centrale panelen te sturen.

JE-H(ST)H kabels

De JE-H(ST)H kabel is een hallogeenvrije signaalkabel die vaak gebruikt worden voor laagspanningsinstallaties en communicatie- of controletoepassingen binnen gebouwen. Deze kabels zijn ontworpen om een hoge mate van betrouwbaarheid en bescherming tegen storingen te bieden

Ik ben opzoek naar een specifieke signaalkabel die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.