Hittebestendig snoer

In ons assortiment zijn verschillende hittebestendige snoeren te vinden. Deze snoeren zijn speciaal gemaakt voor locaties met hoge temperaturen. Van siliconen tot teflon snoeren: wij hebben de juiste hittebestendige snoer voor jou.

SIF snoer (113)

FEP snoer (10)

PTFE snoer (17)

Radox 155 snoer (1)

SIF/GL snoer (18)

SIF/GL nickel snoer (6)

HELUTHERM snoer (7)

Waar wordt hittebestendig snoer voor gebruikt?

Hittebestendige snoeren zijn speciaal gemaakt voor locaties waar hoge temperaturen zijn. Denk hierbij aan zonnebanken en verlichting.

Welke soorten hittebestendige snoeren zijn er?

Hittebestendige snoeren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De meest voorkomende zijn siliconen en teflon snoeren.

Een teflon snoer is onder te verdelen in de soorten FEP snoer, PTFE snoer, ETFE en FPA. Teflon is taai, stug en sterk materiaal wat hoge temperaturen tot 260 graden aankan. De mate waarin teflon snoeren hitte aankunnen, hangt af van de geleider in de snoer. Bij Kabelpro hebben de teflon snoeren koper vertinde geleiders. Die zorgen ervoor dat de FEP bestand is tegen 205 graden Celsius en de PTFE 260 graden Celsius aankan.

Een siliconen snoer (SIF snoer) kan temperaturen tot 180 graden Celsius aan. Een nadeel is dat het materiaal erg kwetsbaar is. Daarom is er de SIF/GL variant. Dit is een siliconen snoer waar glasvezel omheen gevlochten is en dient als een beschermlaag. Dit maakt het siliconen snoer minder kwetsbaar.

Naast siliconen en teflon snoeren zijn er ook nog andere varianten hittebestendige snoeren zoals:

  • Radox: bestand tegen temperaturen tot 155 graden Celsius
  • Helutherm: bestand tegen temperaturen tot 145 graden Celsius
  • Halogeenvrij snoeren: bestand tegen temperaturen tot 145 graden Celsius
  • SIF/GL nikkel: bestand tegen temperaturen tot 180 graden Celsius

UL3135 snoer: is een siliconen snoer, maar dan met een UL keur. De UL style zegt hoe het snoer gemaakt is en aan welke eisen deze moet doen. In dit geval is het UL style 3135.

Ik ben opzoek naar specifiek hittebestendig snoer die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.