Wartels en toebehoren

Wartels zijn een soort klemmen waarmee je kabels vast kunt zetten. Door aan de achterkant een wartelmoer vast te draaien, knijpt er in de wartel een kunststof stukje samen. Dit zorgt ervoor dat de kabel afgedicht is. Door de wartel zorg je er dus voor dat de kabel echt gekoppeld is aan de kast of box waar je hem aan vast maakt. Daarnaast worden wartels gebruikt voor een veilige kabeldoorvoer. Voor andere soorten bevestiging kun je op deze pagina kijken.

Blindstoppen (8)

Wartelmoeren (27)

Wartels anti knik spiraal (1)

Messing vernikkelde wartels (7)

Reduceer wartels (12)

Vergroot wartels (6)

Triton T3 CDS (4)

Wartels (31)

Wartels ribbelkous (5)

O-ringen (1)

Wat zijn wartels?

Wartels worden gebruikt om kabels vast te zetten in een kast of box. De wartel klemt de kabel vast, waardoor de kabel afgedicht wordt. De wartels die wij bij Kabelpro verkopen hebben een IP waarde van IP68. Dit betekent dat deze wartels waterdicht afsluiten. Daarnaast zorgen wartels voor een veilige kabeldoorvoer door een wand of plaat. De wartel beschermt de kabel tegen schuren tegen de wand of plaat, waardoor de kabel minder snel slijt.

Soorten wartels en toebehoren

Er zijn een hele hoop verschillende soorten wartels en wartel toebehoren. Hieronder vind je een overzicht van de producten die wij bij Kabelpro verkopen.

Blindstoppen

Een blindstop wordt gebruikt om een gat te dichten waar geen kabel of draad doorheen hoeft. Wanneer er geen schroefdraad in zit, kan je de blindstop er gewoon in schuiven. Wanneer er wel schroefdraad in zit, heb je een wartelmoer nodig om het stevig vast te zetten.

Wartelmoeren

Wartelmoeren worden gebruikt om wartels vast te zetten. Daarnaast kunnen ze gebruikt worden om blindstoppen vast te zetten.

Wartels anti knik spiraal

Een anti knik spiraal is, zoals de naam al zegt, een spiraal die je om een kabel kan binden om te voorkomen dat er knikken in je kabel komen. Met deze spiraal kan je je kabel begeleiden en beschermen.

Messing vernikkelde wartels

De meeste wartels zijn gemaakt van kunststof, bijvoorbeeld nylon. Bij Kabelpro verkopen we ook wartels die gemaakt zijn van vernikkeld messing.

Reduceer wartels

Soms zit er in een kast of plaat een gat die groter is dan de kabel die er doorheen moet. Hierdoor zit de kabel niet stevig vast. Een reduceer wartel wordt gebruikt om het grotere gat te reduceren naar de maat van de kabel.

Vergroot wartels

Vergroot wartels zijn precies het tegenovergestelde van een reduceer wartel. Wanneer een kast of plaat een gat heeft die net te klein is voor de kabel, kun je een vergroot wartel gebruiken.

Ik ben opzoek naar een specifieke wartel en toebehoren die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.