Neopreen kabel

Een neopreen kabel is gemaakt van polychloropreen. Dit is een ontzettend slijtvast en flexibel materiaal. Hierdoor kunnen neopreen kabels goed tegen water, zon, olie en andere soorten slijtage. Op deze pagina vind je ons volledige assortiment.

H01N2-D kabel (9)

H05RN-F kabel (1)

H07RN-F Neopreen kabel (85)

NSHTou-JB kabel (1)

Wat is een neopreen kabel?

Neopreen, of polychloropreen, is een synthetisch rubber. Dit materiaal is ontwikkeld als alternatief voor rubber en combineert de voordelen van verschillende soorten rubber in één materiaal. Hierdoor zijn deze kabels geschikt voor een hoop verschillende situaties.

Neopreen kabels zijn zeer slijtvast en flexibel. Ze zijn oliebestendig en weerbestendig. Er zijn versies van neopreen kabels die tot 100 meter onderwater gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn neopreen kabels anti-torsie. Dit betekent dat je deze kabels makkelijk kunt oprollen, zonder dat er knikken of draaiingen in komen.

Waar wordt een neopreen kabel voor gebruikt?

Neopreen kabels zijn vooral geschikt voor niet-permanente situaties. Denk hierbij aan werkplaatsen en evenemententerreinen. Doordat de kabels zo slijtvast zijn, zijn ze geschikt om bijvoorbeeld over de grond heen te slepen. Dit is vooral handig voor generatoren of bij gebruik als verlengsnoer. Vaak worden deze kabels gebruikt in combinatie met een 400 volt of 230 volt CEE stekker.

Neopreen kabels kopen bij Kabelpro

Bij Kabelpro verkopen we een hoop verschillende soorten neopreen kabels. De maten verschillen tussen heel klein en heel groot, van enkel aderig tot 12 of 18 aders. Hieronder vind je meer informatie over specifieke soorten neopreen kabels.

H01N2D

Een H01N2D is een neopreen laskabel. Deze kabel is geschikt voor 100 volt en wordt vooral gebruikt voor het aansluiten van accu’s. Dit is een enkeladerige kabel.

H05RNF of H07RNF

H05RNF en H07RNF kabels zijn de meest voorkomende neopreen kabels. Deze kabels zijn hetzelfde, behalve de hoeveelheid volt die de kabel aankan. Een H05RNF kabel is geschikt voor 300 tot 500 volt. Een H07RNF kabel is geschikt voor 450 tot 750 volt. Beide kabels kunnen 90 graden aan.

De H05RNF en H07RNF kabels die wij bij Kabelpro verkopen, zijn eigenlijk H07RN8F kabels. Dit houdt in dat ze geschikt zijn tot wel 100 meter onder water. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld ook geschikt voor een scheepsdek. Daarnaast zijn ze goed bestand tegen UV en natuurlijk olie.

Deze neopreen kabels hebben een Eca keur. Doordat deze kabels niet gebruikt worden voor vaste aanleg, is er vaak een minder hoge keur nodig.

Ik ben opzoek naar een specifieke neopreen kabel die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.