Stekkers en contrastekkers

Stekkers zorgen ervoor dat je je kabel met bijvoorbeeld een stopcontact of een stekkerdoos kunt verbinden. Hierbij is een stekker het mannelijke deel en een contrastekker het vrouwelijke deel. Bij Kabelpro verkopen we een hoop verschillende stekkers en contrastekkers die behoren tot ons assortiment connectoren. Denk bijvoorbeeld aan hangcontactblokken, CEE stekkers en Dinse stekkers en contrastekkers. Hieronder vind je ons volledige assortiment.

Dinse stekkers connectoren (7)

Dinse contrastekkers connectoren (3)

Contrastekkers connectoren (4)

Tafelcontactdozen connectoren (4)

Wandcontactdozen connectoren (11)

CEE stekkers (56)

Stekkers connectoren (16)

Hangcontactblok connectoren (4)

Wat is het verschil tussen een stekker en een contrastekker?

Een stekker is het mannelijke deel en een contrastekker het vrouwelijke deel. Een contrastekker vind je bijvoorbeeld in een verlengsnoer, waar je vervolgens de stekker in kunt steken.

Hangcontactblokken

Hangcontactblokken zijn vergelijkbaar met verlengsnoeren. Hangcontactblokken zijn alleen specifiek bedoeld om op te hangen. Er zit vaak een stalen ketting of touw aan dit blok, waardoor het gewicht hier aan komt te hangen en niet op de kabel zelf. Dit wordt vaak gebruikt op werkplekken, waarbij je de hangcontactblokken aan het plafond kan monteren.

Tafelcontactdozen

Tafelcontactdozen zijn verlengdozen. Dit is dus een stekkerblok waar je meerdere stekkers in kunt doen. Hierdoor kan je van 1 aansluiting naar meerdere aansluitingen gaan.

We verkopen bij Kabelpro verschillende tafelcontactdozen. Denk hierbij aan verschillende kleuren, met of zonder schakelaar, specifiek met hoge spanningsbeveiliging, etc. Kijk hier voor ons volledige assortiment.

Dinse stekkers en contrastekkers

Dinse stekkers en Dinse contrastekkers zijn specifiek bedoeld voor lasapparaten. Deze stekkers worden dus vaak gemonteerd op laskabels, omdat deze ook specifiek voor lasapparaten gemaakt zijn.

CEE stekkers

CEE stekkers zijn veel voorkomende stekkers die beschikbaar zijn in heel veel verschillende opties. Denk hierbij aan veel of weinig volt, verschillende hoeveelheden en soorten pinnen, met of zonder fasewisselaar, etc. Voor meer informatie over CEE stekkers kan je op deze pagina kijken.

Ik ben opzoek naar een specifieke stekker of contrastekker die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.