Installatiematerialen

Installatiemateriaal is een breed begrip, waar heel veel verschillende producten onder vallen. Kort gezegd zijn installatiematerialen alle producten die je nodig hebt voor een elektronische installatie. Dit gaat over kabelschoenen, wartels, lasdozen, buizen of stekkers, maar natuurlijk nog veel meer. Bij Kabelpro hebben we een groot assortiment aan installatiemateriaal van de beste kwaliteit.

Bedradingskoker (1)

Lasklemmen (38)

Installatie automaten (6)

Kabelaftakdozen (3)

Voedingen (5)

Werkschakelaar (3)

Behuizingen (40)

Wat is installatiemateriaal?

Installatiemateriaal is al het materiaal dat je gebruikt voor een elektronische installatie. Bij Kabelpro zijn we erin gespecialiseerd om je van begin tot eind de beste producten te leveren voor jouw installatie. Ben je opzoek naar installatiematerialen in grote hoeveelheden of met vaste leveringen? Neem contact op met de klantenservice, dan kijken we graag samen wat we kunnen doen.

Installatiemateriaal voor in huis

Er is niets vervelender dan beginnen aan een klus en er halverwege achter komen dat je bepaald installatiemateriaal mist. Juist voor dit soort situaties zorgen wij er bij Kabelpro voor dat je bestelling snel wordt verzonden. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om je bestelling op te halen in ons magazijn. Hiervoor moet je wel even eerst online bestellen, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat alles klaar ligt.

Soorten installatiemateriaal bij Kabelpro

Lasklemmen

Een lasklem wordt gebruikt om meerdere installatiedraden aan elkaar te lassen. Door een gestripte draad in de lasklem te stoppen en hem vervolgens dicht te doen, maken de draden contact.

Kroonsteentjes

Een kroonsteen is een blokje van isolatiemateriaal. Je gebruikt een kroonsteen om twee elektriciteitsdraden te verbinden. De kroonsteen voorkomt dat er kortsluiting komt.

Kabeldozen

Kabeldozen gebruik je om kabels die je met elkaar hebt verbonden, veilig af te sluiten. Je hebt ook (spat)watervaste kabeldozen. Je gebruikt kabeldozen vaak in combinatie met lasklemmen en wartels.

Adereindhulzen

Adereindhulzen doe je aan het einde van een gestripte draad. Hierdoor werk je de draad mooi af en blijven de losse aders netjes bij elkaar. Bij Kabelpro verkopen we geïsoleerde en ongeïsoleerde adereindhulzen.

Kabelschoenen

Kabelschoenen zijn connectoren die je aan het uiteinde van een draad kunt schuiven. Hierdoor kan je deze draad makkelijk verbinden met andere draden of een aansluitvlak. Bij Kabelpro hebben we een groot assortiment aan verschillende kabelschoenen.

Wartels

Wartels worden gebruikt voor veilige kabeltoevoer. Je kunt een wartel gebruiken om een kabel vast te zetten in een kast of box, of om te voorkomen dat de kabel schuurt tegen de randen van een plaat. Hierdoor slijt de kabel minder snel.

Tape

Tape is een simpel product, maar heeft een hoop verschillende toepassingen bij installaties. Je kunt het gebruiken om snel iets te bevestigen, om te isoleren of om iets te markeren. Kortom: onmisbaar bij iedere installatie.

Kabelgoot

Een kabelgoot werkt je loshangende kabels netjes weg. Bijvoorbeeld de kabels van een tv, lamp of andere installatie die vaak midden op een muur hangt. De kabelgoot zorgt er niet alleen voor dat de kabels minder opvallen en niet los hangen, maar beschermt je kabels ook.

Krimpkous

Krimpkous is, zoals de naam al zegt, een kous die krimpt wanneer je hem verhit. Hierdoor trekt het materiaal samen en worden de uiteinden van je kabel, snoer of draad netjes afgewerkt en geïsoleerd.

Assortimentsdozen

Bij Kabelpro verkopen wij assortimentsdozen van verschillende producten. Bijvoorbeeld krimpkousen, lasklemmen of adereindhulzen. In een assortimentsdoos vind je verschillende soorten van dit product. Bijvoorbeeld verschillende kleuren en maten.

Ik ben opzoek naar een specifieke XMvK kabel die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.