Pinkabelschoenen

Een pinkabelschoen is een kabelschoen die je gebruik om een snoer, draad of kabel te verbinden aan een schroefverbinder. Denk hierbij aan een kroonsteen of rijgklem. Als je het uiteinde van een snoer, draad of kabel wilt verbinden met een van deze dingen, heb je dus een pinkabelschoen nodig. Bij Kabelpro verkopen we pinkabelschoenen in verschillende maten, zowel qua omtrek als qua penlengte. Hieronder vind je ons volledige assortiment.

Pinkabelschoenen geïsoleerd (15)

Pinkabelschoenen ongeïsoleerd (16)

Wat zijn pinkabelschoenen?

Een pinkabelschoen is een tussenstuk tussen een snoer, draad of kabel en een schroefverbinder. Deze is vaak gemaakt van PVC of nylon. Een pinkabelschoen bestaat, zoals de naam al zegt, uit een pin. De maat van je pinkabelschoen hangt dan ook af van twee onderdelen: de omtrek van de kabelschoen en de lengte van de pin. De meest voorkomende penlengtes zijn 7, 9, 10 of 12 mm.

Bij Kabelpro verkopen we pinkabelschoenen met of zonder verstevigingshuls. De meeste pinkabelschoenen met verstevigingshuls zijn ook voorzien van een easy entry ingang. Dit betekent dat het gedeelte waar de kabel doorheen moet, de vorm van een trechter heeft. Hierdoor glijden de aders makkelijk naar binnen.

In ons vaste assortiment hebben we pinkabelschoenen in drie kleuren. Deze kleuren komen overeen met de maat van de pinkabelschoen.

Rood: 0,5 tot 1,5 mm2
Blauw: 1,5 tot 2,5 mm2
Geel: 4-6 mm2

Pinkabelschoenen geïsoleerd en ongeïsoleerd

Pinkabelschoenen zijn beschikbaar in twee verschillende versies: geïsoleerd of ongeïsoleerd. Ongeïsoleerde pinkabelschoenen zijn gemaakt van vertind koper en bevatten dus geen isolatiemateriaal. Hierdoor is dit niet aanraakveilig. Je kunt een ongeïsoleerde pinkabelschoen gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld een krimpkous.

Ik ben opzoek naar een specifieke pinkabelschoen die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.