PVC montagesnoer

De isolatie van deze montagesnoer is gemaakt van PVC. PVC staat voor polyvinylchloride en is een van de bekendste en meest toegepaste kunststoffen. Benieuwd naar de kenmerken en kwaliteiten van deze montagesnoer? Lees meer informatie en vind de juiste snoer.

LIYv snoer (33)

LIY snoer (27)

VMDS snoer (H05V-K) (109)

VDS snoer (H07V-K) (110)

VMDS snoer 90 graden (H05V2-K) (88)

VDS snoer 90 graden (H07V2-K) (71)

Trirated snoer (169)

Fivenorm snoer (1)

Topflex 303 snoer (1)

LAPP Multi-Standard SC2.1 snoer (3)

Waar wordt een PVC montagesnoer voor gebruikt?

PVC montagesnoer wordt regelmatig toegepast in de paneelbouw, machines en als bedrading voor kasten. PVC is flexibel en goedkoop materiaal. Daarnaast kan er veel van geproduceerd worden. Dit maakt PVC het meest gebruikte isolatiemateriaal voor draden, kabels en in dit geval snoeren.
Daarentegen is PVC montagesnoer niet geschikt voor locaties met een hoge brandveiligheid. Door de halogenen die zich in de snoer bevinden, komen er bij brand schadelijke stoffen vrij.

Wat zijn de kenmerken van PVC montagesnoer?

Onze PVC montagesnoeren zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo zijn er meerdere temperatuurklassen. De meest voorkomende temperatuurklassen zijn 70, 90 of 105 graden Celsius. Uiteraard zijn er ook varianten die daar tussen zitten zoals PVC montagesnoeren van 80 graden Celcius. Welke klasse geschikt is, hangt af van de wensen.
Ook zijn PVC montagesnoeren in alle kleuren leverbaar. Sommige soorten zijn er zelfs in dubbele kleuren of met schijfjes/ringen.

Een ander kenmerk van PVC montagesnoer is dat deze in zowel vertind koper als blank koper verkrijgbaar is. Vertind koper is een koperdraad met een coating van een dunne laag tin. Deze laag beschermt de draad tegen corrosie. Blank koperdraad bestaat uit puur koper.

Welke verschillende soorten PVC montagesnoeren zijn er?

Kabelpro levert diverse soorten PVC montagesnoer. Wij zetten de meest voorkomende voor je op een rij:

LI staat voor litze, ofwel soepel. Hiermee wordt aangeduid dat het een soepele snoer is. Y staat voor PVC en dit houdt dus in dat de buitenmantel van het koper van PVC is. Zowel de LIY als de LIYV kunnen temperaturen tot 70 graden Celcius hanteren. Wat de LIYV onderscheid is dat deze vertind koper (V) heeft.

VMDS en VDS zijn PVC montagesnoeren. Deze worden gebruikt voor de aansluiting van diverse apparaten. De VMDS en VDS zijn bestand tegen temperaturen tot 70 graden Celsius. Heb je een snoer nodig die bestand is tegen temperaturen tot 90 graden Celsius? Dan kun je de VDS snoer 90 graden of de VMDS snoer 90 graden gebruiken.

Ik ben opzoek naar specifiek PVC montagesnoer die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.