Automotive kabel

Automotive kabels zijn, zoals de naam al zegt, kabels die in de automotive industrie worden gebruikt. Bij Kabelpro hebben we automotive kabels voor veel verschillende voertuigen, van auto’s tot landbouwvoertuigen. Heb je vragen? Als je contact opneemt met onze klantenservice kijken we graag even met je mee.

FLRYY kabel (4)

FLYY kabel (42)

Wat is een automotive kabel?

Een automotive kabel is een kabel die in de automotive industrie wordt gebruikt. Zo zijn onze kabels mechanisch sterk, erg flexibel, goed bestand tegen hete en koude omstandigheden en kunnen ze goed tegen bijtende (vloei)stoffen, zoals oliën en brandstoffen. De meeste automotive kabels hebben een zwarte PVC buitenmantel, zodat ze ook tegen UV straling kunnen. We verkopen deze kabels in een platte en ronde uitvoering. Ook hebben we automotive kabels die dunwandig zijn, waardoor ze nog makkelijker verwerkbaar zijn.

Waar gebruik je een automotive kabel voor?

Bij Kabelpro verkopen we automotive kabels voor auto’s, brommers, vrachtwagens, campers, aanhangwagens, landbouwvoertuigen of andere voertuigen. De kabels voldoen dus aan speciale eisen en zijn bedoeld voor lage voltages. Deze kabels worden ook wel autokabels of trailer kabels genoemd.

Wat is het verschil tussen een FLRYY en een FLYY kabel?

Een FLRYY kabel en een FLYY kabel kabel zijn vrijwel dezelfde kabel, maar de R in FLRYY staat voor Reduced Wall. Dit betekent dat de buitenmantel gereduceerd is en de kabel qua buitendiameter dunner is dan de FLYY kabel. Hierdoor is de kabel soepeler en makkelijker verwerkbaar.

Ik ben opzoek naar een specifieke automotive kabel die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.