FLEX kabels

Flex kabels zijn stuurstroomkabels. Dit zijn kabels die signalen van het ene punt in een apparaat naar het andere punt sturen. Bij Kabelpro verkopen we een heleboel verschillende soorten flex kabels, zoals FLEX-JB of FLEX-OZ-CY. Onderaan deze pagina vind je een overzicht met alle soorten flex kabels die wij verkopen en wat het verschil tussen deze kabels is. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice.

YSLY-OB (FLEX-OB) (17)

YSLY-JZ (FLEX-JZ) (84)

FLAME-JZ-H kabel (1)

HSLCH-OZ (FLEX-CH-OZ) (1)

HSLH-OZ (FLEX-H-OZ) (9)

HSLH-JZ (FLEX-H-JZ) (59)

YSLCY-OZ (FLEX-OZ-CY) (4)

JB-500 kabel (2)

YSLY-JZ 0,6-1 kV (1)

OZ-500 kabel (1)

YSLCY-JZ (FLEX-JZ-CY) (28)

JZ-500 kabel (23)

FLEX-JZ-LSZH kabel (1)

YSLY-JB (FLEX-JB) (44)

FLEX-OZ kabel (30)

Wat zijn flex kabels?

Flex kabels zijn stuurstroomkabels die ook wel YSLY kabels worden genoemd. Deze kabels kunnen meestal tussen de 300 en 500 volt aan. Als je deze kabel als vaste aanleg gebruikt, mag hij 80 graden worden. Als je hem flexibel gebruikt, kan hij tot 70 graden worden. Flex kabels zijn bestand tegen olie en verschillende chemicaliën. Ze hebben een klasse 5 flexibele geleider.

Waar staan de letters YSLY voor?

Y = PVC binnenaders
SL = steuerleitung, stuurstroomleiding
Y = PVC buitenmantel

Welke categorieën flex kabels zijn er en wat is het verschil?

FLEX-OB

FLEX-OB kabels hebben bonte aderkleuren en bevatten geen groen/gele aardedraad. Deze kabels hebben Eca keur.

FLEX-JB

FLEX-JB kabels hebben bonte aderkleuren en hebben een groen/gele aardedraad. Deze kabels hebben Eca keur.

FLEX-JZ

FLEX-JZ kabels hebben zwart genummerde aders en bevatten een groen/gele aardedraad. Deze kabels hebben Eca keur.

FLEX-JZ 0,6-1KV

FLEX-JZ 0,6-1KV kabels zijn hetzelfde als FLEX-JZ kabels, maar kunnen zwaarder belast worden. FLEX-JZ kabels kunnen 300-500 volt aan, terwijl FLEX-JZ 0,6-1kV kabels 600-1000 volt aan kunnen.

FLEX-JZ-CY

FLEX-JZ-CY kabels zijn hetzelfde als FLEX-JZ kabels, maar deze zijn afgeschermd. Ze hebben zwart genummerde aders en bevatten een groen/gele aardedraad. Deze kabels hebben Eca keur.

FLEX-JZ-LSZH

FLEX-JZ-LSZH kabels zijn halogeenvrije flex kabels. LSZH staat voor Low Smoke, Zero Halogeen.

FLEX-OZ-CY

FLEX-OZ-CY kabels zijn niet halogeen vrij. De aders zijn zwart genummerd en er zit geen groen/gele aardedraad in. Deze kabels zijn afgeschermd en hebben Eca keur.

FLEX-CH-OZ

FLEX-CH-OZ kabels zijn halogeenvrije kabels met zwart genummerde aders. Deze kabels zijn afgeschermd en zijn leverbaar in verschillende CPR-keuren.

FLEX-H-OZ

FLEX-H-OZ kabels zijn halogeenvrije kabels met zwart genummerde aders. Deze kabels hebben geen groen/gele aardedraad en zijn niet afgeschermd. Ze zijn leverbaar in verschillende CPR-keuren.

FLEX-H-JZ

FLEX-H-JZ kabels zijn halogeenvrije kabels met zwart genummerde aders en een groen/gele aardedraad. Deze kabels zijn niet afgeschermd en zijn leverbaar in verschillende CPR-keuren.

Wat betekenen de letters bij een flex kabel?

De namen van de categorieën van flex kabel kunnen per fabrikant verschillen, maar sommige letters betekenen bij iedere fabrikant hetzelfde. Hieronder zie je een overzicht van waar deze letters voor staan.

Letter

Uitleg

 Voobeeld 

OZ

Deze kabel bestaat uit zwarte aders, met daarop witte nummers. De nummers geven aan hoeveel aders de kabel bevat.

FLEX-H-OZ

JZ

Deze kabel bestaat uit zwarte aders met daarop witte nummers. Daarnaast heeft deze kabel ook een groen/gele ader, dit is de aardedraad.

FLEX-JZ

OB

Deze kabel bestaat uit aders met bonte kleuren, zonder groen/geel.

FLEX-OB

JB

Deze kabel bestaat uit aders met bonte kleuren. Daarnaast heeft deze kabel een groen/gele ader, dit is de aardedraad.

FLEX-JB

CY

Een kabel waar CY in de beschrijving staat, is een afgeschermde kabel.

FLEX-JZ-CY

H of Z

Een kabel waar H of Z in de beschrijving staat is altijd halogeenvrij. De enige uitzondering is wanneer het de eerste letter van de productnaam is: in dat geval kan de H ook staan voor geharmoniseerd.

FLEX-H-JZ

Ik ben opzoek naar een specifieke flex kabel die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.