Isolatiehoesje

Een isolatiehoesje is een hoesje dat je gebruikt om een terminal af te isoleren. Hierdoor maak je het aanraakveilig en is het mooi afgewerkt. Een isolatiehoesje klik je makkelijk om de kabel heen. Bij Kabelpro verkopen we verschillende soorten isolatiehoesjes, zowel hard als zacht. Hieronder vind je ons volledige assortiment.

Harde isolatiehoesjes (33)

Flexibele isolatiehoesjes (21)

Wat is een isolatiehoesje?

Een isolatiehoesje is gemaakt van PVC en gebruik je om een kabel of terminal te isoleren. Dit doe je bijvoorbeeld om het mooi af te werken of om het aanraakveilig te maken, zodat je niet het metaal aanraakt.

De isolatiehoesjes van Kabelpro voldoen aan verschillende keurmerken. Zo hebben wij UL gekeurde isolatiehoesjes, isolatiehoesjes met brandklassen UL94V0 of UL94V2 en GWIT gekeurde isolatiehoesjes.

De meest voorkomende isolatiehoesjes zijn zwart of naturel. Bij Kabelpro verkopen wij ook isolatiehoesjes in andere kleuren, vooral in de maat 6,3 mm2.

Soepele isolatiehoesjes

Soepele isolatiehoesjes zijn ook gemaakt van PVC, maar deze zijn zacht en hierdoor flexibel. Deze hoesjes kan je over de kabel heen schuiven in plaats van dat je ze klikt. Soepele isolatiehoesjes zijn meestal transparant, maar bij Kabelpro verkopen we ze ook in verschillende kleuren.

Een zwart, soepel isolatiehoesje is een PVC soft sleeve. Die zijn isolatiehoesjes speciaal gemaakt voor het uiteinde van een buiskabelschoen. Deze hoesjes zorgen ervoor dat de krimp volledig is afgedicht.

Ik ben opzoek naar een specifieke isolatiehoes die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.